9.3 C
București
vineri, 29 octombrie 2021 - 0:32

Guvernul vrea certificat verde și la magazin

spot_img

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat, joi, că certificatului verde COVID ar putea fi introdus pentru orice activitate economică din România, inclusiv pentru accesul în magazine.

Întrebat despre o posibilă carantinare a Capitalei și a județului Ilfov, Cîțu a spus, la finalul ședinței de joi a Guvernului, că nu ia în calcul o astfel de măsură, pentru că nu a funcționat nici anul trecut.

În schimb, el a precizat că s-a discutat despre introducerea certificatului verde COVID pentru acces la toate activitățile economice. Asta ar putea însemna inclusiv accesul la magazin cu certificatul verde COVID, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

”La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a susținut premierul interimar.

Proiectul testării medicilor pe banii lor ajunge în Parlament

Guvernul interimar trimite la Parlament proiectul de lege prin care angajaţii din Sănătate, care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi care nu au trecut prin boală, vor fi nevoiţi să se testeze pe banii lor.

„Alături de membrii ai Guvernului, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode, am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament. Pe scurt, angajații, care nu sunt vacinați și nu au trecut prin boală, din sistemul de sănătate public și privat vor trebui să se testeze pe banii lor”, a anunțat premierul demis Florin Cîțu.

El a menționat că în aceeași situație se află și angajații IGSU și aviație, la propunerea ministrului de Interne, Lucian Bode.

„Dacă nu am fi avut moțiunea de cenzură, am fi avut acest proiect de lege aprobat în ședința de Guvern și apoi transmis Parlametului în procedură de urgență”, a conchis Cîțu.

                                                                                                              Adina Silav