12.4 C
București
luni, 27 mai 2024 - 6:42
No menu items!

Guvernul va realoca 1,3 miliarde lei pentru ultimele 45 de zile din an UPDATE

spot_img

Premierul Victor Ponta a declarat luni, înaintea Biroului Permanent al PSD, că Executivul a identificat banii necesari pentru funcționarea statului în ultimele 45 de zile ale acestui an. „Sigur că am găsit bani, pentru că avem venituri suplimentare și pentru că realocăm din altă parte. Acuma am strâns practic, Ministerul de Finanțe a strâns, toate restanțele pe care, în special Ministerul Sănătății, dar vorbim de persoanele cu dizabilități, autoritățile locale care trebuie să plătească însoțitorii persoanelor cu dizabilități, CNADR-ul acolo unde PDL-ul și-a tot dat contracte și a uitat să le plătească. Repet, asigurăm funcționarea statului”, a declarat șeful Guvernului.

Ponta a precizat că realocarea se ridică la suma de 1,3 miliarde de lei. Totodată, el a mai precizat că „rectificarea bugetară din vară a avut ca obiect acoperirea sumelor necesare pentru a da înapoi banii luați ilegal de Boc de la pensionari”.

 

UPDATE ora12.30

Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu este prima dată când bugetul este gol în ultimele săptămâni ale anului. El a afirmat că premierul Victor Ponta s-a pripit făcând acest anunţ şi că a revenit pentru a preciza că există totuşi resurse extrabugetare pentru a susţine cheltuielile statului la sfatul ministrului finanţelor. „Totuşi, o asemenea declaraţie poate scădea ratingul extern, provocând creşterea costului creditării. Statul român s-a împrumutat mereu în ultimele zile ale anului, dar o declaraţie de acest fel scumpeşte creditul”, a adăugat liderul sindical.