3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:14

Guvernul va lua doar o treime din tabletele promise elevilor. Pe cine dă vina Orban

spot_img

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va putea achiziționa doar 70-80.000 din cele 250.000 de tablete destinate elevilor în noul an școlar. Ludovic Orban a precizat că va schimba conducerea ONAC, instituţiei care s-a ocupat de licitaţie, transmite Hotnews.ro.

„Nu vom putea achiziţiona toate cele 250.000 de tablete. Achiziţia e la ONAC” a declarat Ludovic Orban, la B1 TV, potrivit Hotnews. Premierul a declarat că va schimba conducerea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate.

Eu nu am vrut să umblu la baza de achiziţii că ieşea imediat scandal. Preşedintele ONAC, Cornelia Nagy, este preşedintele pe care l-am găsit în funcţie. Trebuie un motiv ca să iei o astfel de decizie. Aici a existat foarte multă, după părerea mea, obtuzitate şi o rigoare excesivă în derularea procedurii, a durat prea mult. O să achiziţionăm, până la urmă, 70-80.000 de tablete. Dar ne-am gândit la lucrul ăsta.

Premierul a amintit că luni a fost emisă ordonanța de urgență care prevede alocarea a 175 de milioane de euro din fonduri europene strict pentru cheltuielile pentru deschiderea şcolilor. „Noi vom deconta autorităţilor locale sau şcolilor orice achiziţie care este făcută, avem o sută de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziţiona 500.000 de tablete, avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protecţie pe care de asemenea le vom deconta autorităţilor locale”, a mai spus Orban.