9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 21:46

Guvernul va fi restructurat. PLR, luat în calcul pentru intrarea la guvernare

spot_img

Victor Ponta a spus că PSD va decide curând dacă rămâne la guvernare

Sedinta Guvern Ponta_04.2014

Premierul Victor Ponta a vorbit, marți, despre restructurarea Guvernului și despre posibilitatea cooptării la guvernare a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, însă această variantă trebuie analizată din punct de vedere juridic, ținând cont că PLR nu este încă înregistrat oficial.

Am discutat în partid, vom avea în PSD și în coaliția de guvernare decizii de adoptat. Trebuie să știm dacă păstrăm și mergem mai departe cu guvernarea pentru că votul din 16 noiembrie a fost un vot foarte clar. Aici cred că România are nevoie de cea mai bună soluție și aceasta este de a avea un guvern care colaborează cu președintele. În rest, după dezbaterea bugetului, pe 10 decembrie, voi propune o restructurare a guvernului. Pentru moment, am avut discuții în cadrul coaliției și decizia unanimă este de a continua. Opinia generală este de a ne duce mandatul la bun sfârșit

Victor Ponta

Referitor la cooptarea unor membri ai Partidului Liberal Reformator, Victor Ponta a spus că, „obligatoriu, prin prevederea constituțională, în momentul când altă formațiune politică intră în Guvern, trebuie un vot în Parlament”. Pentru că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu este înregistrat oficial, Ponta a spus că „trebuie să stabilim juridic. Exact ponderea lor se va reflecta și în compoziția Guvernului, dar am luat o marjă de timp pentru îndeplinirea procedurilor”.

În plus, premierul a precizat că „după 2 ani și ceva de guvernare, o sa vedem exact din punct de vedere instituțional, poate vor fi mai puțini miniștri, asta înseamnă o restructurare”.