0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:13
No menu items!

Guvernul ungar folosește deținuți pentru a scăpa de imigranți

spot_img

Autoritățile de la Budapesta construiesc gardul de la granița Ungariei cu Serbia folosind deținuți de la o închisoare de maximă securitate. Guvernul ungar speră, în acest fel, să oprească intrarea imigranților și refugiaților pe teritoriul ungar.

Deținuții provin de la închisoarea din Csillag, din apropierea orașului Szeged, la circa 15 kilometri de principalul punct de frontieră cu Serbia. În total, 335 de deținuți, supravegheați de 65 de gardieni, sunt aduși zi de zi cu camioanele și puși să lucreze la construcția gardului. Deținuții din Ungaria sunt obligați să muncească dacă starea de sănătate le-o permite. La ridicarea gardului participă și câteva sute de militari.

El Mundo citează declarațiile unuia dintre gardieni, identificat drept Laszlo, care spune că deținuții au reușit să avanseze destul într-o singură zi, “dar nu suficient”. Gardianul spune că sutele de deținuți – mulți dintre ei condamnați pentru tâlhării și crime – lucrează zi de zi de la 7 până la 20, când se întunecă.

Statele vest-europene, precum Franța și Germania, au criticat construirea gardului lung de 175 de kilometri și înalt de 3,5 metri de-a lungul frontierei cu Serbia, însă premierul ungar Viktor Orban spune că gardul este necesar pentru a-i determina pe imigranți să treacă pe la punctele unde pot fi înregistrați.

Emanuel Stan