3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:14
No menu items!

Guvernul Ucrainei dispune crearea unui centru pentru evacuarea civililor din Est

spot_img

Persoanele care vor să plece din estul Ucrainei vor trece prin punctele de control ale Centrului pentru combaterea terorismului, unde li se vor emite documente speciale

 ucraina - evacuare civili

Guvernul ucrainean a ordonat crearea unui centru de coordonare pe lângă Serviciul pentru Situațiile de Urgență cu scopul de a ajuta persoanele care doresc să părăsească zona de război din estul Ucrainei, a anunțat marți Ministerul de Interne de la Kiev, citat de agenția de presă Ria Novosti.

Centrul de coordonare va fi responsabil de soarta persoanelor care părăsesc teatrul operațiunii antiteroriste. Acesta va fi creat pe baza Serviciului de stat pentru Situații de Urgență și va reuni reprezentanți ai mai multor ministere și departamente, organizații neguvernamentale și instituții internaționale

Comunicat al Ministerul de Interne de la Kiev

Persoanele care doresc să plece din regiunile din est ale Ucrainei vor trebui să treacă prin punctele de control ale Centrului pentru combaterea terorismului, unde vor fi supuse unei proceduri de identificare și le vor fi emise documente speciale.

Potrivit ministerului, aceste documente le vor permite persoanelor relocate să primească îngrijiri medicale, pensii și alte beneficii etc.

Armata ucraineană desfășoară de la mijlocul lunii aprilie o operațiune specială în sud-estul țării împotriva insurgenților proruși înarmați, care au ocupat mai multe clădiri oficiale în urma înlăturării de la putere a fostului președinte Viktor Ianukovici la 22 februarie, contestând noua putere instalată la Kiev.

Conform Ria Novosti, forțele ucrainene utilizează artileria și aviația, cauzând multiple distrugeri și victime, inclusiv din rândul populației civile.

Noul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, care a fost ales în urma unui scrutin anticipat în 25 mai, a ordonat marți crearea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor.

C.A.