6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 1:11
No menu items!

Guvernul se restructurează. Ce ministere se desființează

spot_img

Liderii PSD au votat în unanimitate, luni seară, în ședința Comitetului Executiv al partidului, restructurarea Guvernului și reducerea numărului de ministere de la 24 la 19, după ce ALDE a decis să părăsească coaliția de guvernare.

Așadar, 5 ministere ar urma să fie desființate, iar cei care se află acum la conducerea acestora ar urma să rămână pe dinafară. Potrivit surselor noastre, Viorica Dăncilă are de gând să profite de această restructurare guvernamentală și să propună și schimbarea altor miniștri, în afară de cei aflați deja pe lista „dispăruților”.

Ministerele care ar urma să fie desființate sunt:

Ministerul Apelor și Pădurilor, care va trece la Ministerul Mediului;

Ministerul Afacerilor Europene trece la Ministerul de Externe;

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni ar urma și el să treacă la Ministerul de Externe;

Ministerul Tineretului şi Sportului va fi preluat de Ministerul Educației;

IMM-urile trec la Economie;

Astfel, cei care ar urma să plece din Guvern sunt: Ioan DENEŞ (ministrul apelor şi pădurilor), George CIAMBA (ministrul delegat pentru Afaceri Europene), Natalia INTOTERO (ministrul pentru Românii de Pretutindeni), Constantin-Bogdan MATEI (ministrul Tineretului şi Sportului) și Ştefan-Radu OPREA (ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat)

Potrivit surselor, pe lista schimbărilor pe care Viorica Dăncilă intenționează să le facă se află și numele a altor 2 miniștri: Nicolae HURDUC (ministrul Cercetării și Inovării) și Alexandru PETRESCU (ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale).

Valeriu Motoc