16.3 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 8:28

Guvernul se așteaptă la creșterea numărului de turiști din China și Republica Moldova

spot_img

Oficialii afirmă că industria turismului a crescut cu aproape 10% în T1

filipescu

România poate înregistra, în următoarea perioadă, o creștere a numărului de turiști din Republica Moldova și China, a declarat, joi, Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism.

”Ne așteptăm la creșteri de turiști din Republica Moldova și din China, care vor veni în România. Acordăm o atenție deosebită turismului de incoming, pentru că acesta poate fi inima economiei. Avem discuții cu operatorii din turism pe problemele care îi preocupă, între care reducerea TVA la serviciile din turism, legea tichetelor de vacanță pentru creșterea turismului intern. Ne vom zbate ca toate fondurile pe care le avem să le folosim coerent pentru promovarea turismului românesc pe plan extern, inclusiv prin campanii TV, în colaborare cu televiziuni internaționale. Vom sprijini participarea României la peste 40 de târguri de turism internaționale”, a spus Filipescu.

Autoritatea Națională pentru Turism se află în subordinea Ministerului Economiei.

Filipescu a mai declarat că industria turismului înregistrează în prezent o evoluție pozitivă, cu o creștere anuală de 9,8% în trimestrul 1. La începutul anului, s-a înregistrat o înregistrat o creștere a numărului de turiști din Israel, Polonia, Serbia, SUA și Canada.

S.Z.