15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:34
No menu items!

Guvernul prelungește azi învățământul online până pe 8 februarie. Semestrul II, posibil în format clasic

spot_img

Guvernul adoptă, în ședința din 6 ianuarie, o ordonanță care prelungește învățământul online până la începutul semestrului II, la data de 8 februarie. Ministrul Educației a declarat că vrea ca semestrul II să fie organizat în formatul clasic, cu totți elevii prezenți fizic la școală. 

Sorin Cîmpeanu a declarat că semestrul I va continua în format online, așa cum s-a edrulat până acum, dar este posibil ca din semestrul II să fie redeschise școlile.

Guvernul adoptă, în ședința de miercuri, o Ordonanță de Urgență prin care învățământul online va fi prelungit până în 8 februarie, când va începe semestrul al doilea, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a spus că “speranța și dorința” este ca semestrul al doilea să fie organizat “într-o manieră clasică”, adică să poată fi redeschise școlile.

“Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizat, e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei întrebări: <Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021>. Am refuzat acest lucru și am spus <Nu>. Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, marți seară, la postul de televiziune Antena 3.

Întrebat dacă ia în calcul renunțarea la examenul național pentru clasa a VIII-a, ministrul Educației a spus că examenele se vor da ca și până acum.