13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 7:52
No menu items!

Guvernul pregătește OUG pentru a impozita tichetele-cadou peste 150 de lei

spot_img

Tichetele cadou acordate cu alte ocazii decât Paște, Crăciun, 1 iunie, sarbatori similar ale altor culte religioase, în limita plafonului de 150 lei pe eveniment pe persoană,. nu vor mai fi scutite de contribuții, conform unui proiect al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Autoritățile vor să facă acest lucru, de fapt, ca să nu dea unii angajatori măriri salariale sub formă de tichete, a constatat consultantul fiscal Cornel Grama, citat de Hotnews.

„Modificarea tratamentului fiscal aplicabil tichetelor cadou acordate persoanelor fizice, de către angajatori/plătitori, în sensul eliminării exceptării de la plata contribuțiilor sociale obligatorii și includerea în baza de calcul a acestora a valorii nominale a tichetelor cadou acordate de către angajatori/plătitori, potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în alte situații decât cele în care se acordă cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, în limita plafonului de 150 lei pe eveniment pe persoană. Nepromovarea măsurii poate conduce la plata unor venituri salariale sub forma tichetelor cadou având în vedere regimul actual al exceptării acestora de la plata contribuțiilor sociale obligatorii. „, se arată în textul proiectului de OUG.

Specialiștii fiscali critică însă măsura ca fiind exagerată, întrucât face referire la un plafon minim valabil acum 16 ani.