3.8 C
București
luni, 5 decembrie 2022 - 20:47
No menu items!

Guvernul pregătește noi măsuri: Măștile, obligatorii și în aer liber, în anumite zone. Programul teraselor, limitat

spot_img

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, noile măsuri pe care le-ar putea lua Guvernul pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus, după ședința CNSU, în care vor fi făcute aceste propuneri. Printre acestea se numără purtatul măștii în aer liber în zonele aglomerate, dar și limitarea programului pentru anumite terase și cluburi.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că masca va fi obligatorie în zonele aglomerate, cum sunt de exemplu falezele, piețele sau târgurile, însă decizia de impunere a măsurii va fi luată la nivel local. El a criticat și cazurile recente de evenimente organizate la restaurante, fără respectarea regulilor.

‘Vom deschide restaurantele atunci când vom avea o scădere semnificativă a numărului de infectări zilnice. Orice om de bun simț poate să înțeleagă această măsură (n.r. restaurante închise) doar plimbându-se pe la câteva terase de la mare sau din Herăstrău. Dacă pe terase se întâmplă ceea ce se vede cu ochiul liber, ce s-ar întâmpla dacă ar fi restaurantele deschise? Și așa s-au încălcat regulile. Au existat tot felul de nunți și evenimente.’ a spus premierul Ludovic Orban.

În urmă cu o lună, presa a relatat despre aniversarea fiicei prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, la un restaurant din Cluj, cu 100 de oameni care au petrecut în interior, deși starea de alertă permitea, la acea vreme, organizarea de petreceri private cu cel mult 20 de persoane.