13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:38

Guvernul pregătește ajutoare de stat în turism de 2,7 mld. lei pentru perioada 2015-2023

spot_img

Executivul vrea să încurajeze investițiile în infrastructura hotelieră și de agrement

jianu_florin

Guvernul a adoptat miercuri prin HG instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism.

”Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de fonduri nerambursabile de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Finanţelor Publice. Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 2,7 miliarde lei, pentru perioada 2015-2023, bugetul maxim anual este de 450 milioane lei și se estimează că vor beneficia aproximativ 150 de companii de finanțare”, potrivit comunicatului citat.

Noua schemă de ajutor de stat are în vedere finanțarea sub formă de sume nerambursabile a costurilor cu active corporale și necorporale aferente investiției inițiale.

“Am susținut aceste instrumente suplimentare de atragere a investiţiilor în special în domeniul turismului, care a fost astfel inclus între sectoarele cuprinse în schema de ajutor de stat. Prin această măsură încurajăm realizarea de noi investiții și mă aștept la proiecte importante de infrastructură modernă de turism, atât pe partea hotelieră, cât și de agrement”, a declarat Florin Jianu (foto), ministrul pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism.

V.B.