1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:01
No menu items!

Guvernul Ponta 3 dă voie autorităților locale să-și arboreze steagurile proprii. CITEȘTE PROGRAMUL DE GUVERNARE

spot_img

Guvern Ponta_3_SZ

Guvernul Ponta 3 a modificat deja vechiul program de guvernare, actualizându-l la noua realitate politică din Cabinetul deja validat de Traian Băsescu.

Una dintre noutăți este faptul că autoritățile locale au posibilitatea de a arbora pe instituțiile proprii steaguri ale unităților administrative-teritoriale.

Stabilirea unui cadru legal cu privire la posibilitatea autorităților locale de a arbora pe instituțiile proprii, alături de steagul Uniunii Europene și al României, steaguri ale unităților administrative-teritoriale pe care le reprezintă

Ponta 3
Program de guvernare

CITEȘTE AICI PROGRAMUL DE GUVERNARE PONTA 3

Acest obiectiv este, în fapt, transpunerea punctului 9 din acordul semnat între USD și UDMR la data de 3 martie 2014.

Părțile vor susține promovarea unei inițiative parlamentare, în baza unei largi dezbateri publice, pentru reglementarea unui cadru legal cu privire la posibilitatea autorităților locale de a arbora pe instituțiile proprii, alături de steagul Uniunii Europene și al României, steaguri ale unităților administrative-teritoriale pe care le reprezintă

Acordul USD-UDMR
punctul 9

Un alt obiectiv, învăţământul în limbile minorităţilor naţionale, precum şi programele de învăţare a limbii şi literaturii materne, pentru care Guvernul va adopta, în urma consultării cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlamentul României, legislaţia subsecventă Legii educaţiei naţionale, este un alt obiectiv precizat la punctul 3 din acord. Următoarea prevedere din protocolul de colaborare se regăsește și ea în Programul de guvernare.

Guvernul va susţine minorităţile naţionale în scopul menţinerii identităţii lingvistice, tradiţiilor şi culturii minorităţilor naţionale. În acest sens, Guvernul va sprijini instituţiile culturale ale minorităţilor naţionale, întreţinerea patrimoniului cultural mobil şi imobil al acestora şi va accelera procesul de restituire al imobilelor cultelor şi comunităţilor minorităţilor naţionale.

Programul de guvernare

Veronica Nane