19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:28
No menu items!

Guvernul PNL unește CSM (Luju.ro)

spot_img

După mult timp judecătorii și procurorii din CSM vorbesc aceeași limbă. Și se întâmplă mulțumită Guvernului PNL condus de Ludovic Orban și regimului Iohannis, care pregătesc de zor tăierea pensiilor de serviciu ale magistraților, cunoscute opiniei publice și sub denumirea de „pensii speciale”, scriu jurnaliștii de la Lumea Justiției

Potrivit luju.ro, judecătorii și procurorii din CSM acuză că diminuarea pensiilor de serviciu reprezintă o încălcare a independenței și statutului constituțional al magistraților.

Într-un comunicat de presă al CSM de joi, 16 ianuarie 2020, judecătorii și procurorii din Consiliu anunță că s-a decis convocarea adunărilor generale ale instanțelor și Parchetelor în cursul zilei de 21 ianuarie 2020, pentru a se formula un punct de vedere privind iminenta tăiere a pensiilor de serviciu.

De asemenea, Secția pentru judecători a CSM și Secția pentru procurori a CSM au hotărât sesizarea Rețelei Europene a Consiilor Judiciare, precum și a Consiliului consultativ al judecătorilor europeni, respectiv a Consiliului consultativ al procurorilor europeni.

Comunicatul CSM privind convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor și procurorilor:

Biroul de informare publica si relatii cu mass media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat sa aduca la cunostinta publica urmatoarele:

In data de 16 ianuarie 2020, Sectia pentru judecatori a hotarat convocarea Adunarilor Generale ale judecatorilor de la judecatorii, tribunale si curti de apel conform art. 50 alin. 4 si art. 51 lit. d din Legea 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu, din perspectiva incalcarii independentei si afectarii statutului constitutional al judecatorilor.

De asemenea, Sectia pentru judecatori a hotarat sesizarea Retelei Europene a Consiliilor Judiciare si a Consiliului consultativ al Judecatorilor Europeni din perspectiva afectarii statutului judecatorilor ca efect al potentialei abrogari a dispozitiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere.

La aceeasi data, Sectia pentru procurori a hotarat convocarea Adunarilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) si art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu, din perspectiva incalcarii independentei si afectarii statutului constitutional al procurorilor.

De asemenea, Sectia pentru procurori a hotarat sesizarea Retelei Europene a Consiliilor Judiciare si a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectarii statutului procurorilor ca efect al potentialei abrogari a dispozitiilor legale privind pensia de serviciu, in vederea transmiterii unui punct de vedere.