4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 18:47
No menu items!

Guvernul nu susține legea pensiilor speciale pentru parlamentari

spot_img

Ministrul muncii vrea un sistem unitar de pensii

Parlament_plen_SZ 

Guvernul nu susține proiectul de lege privind introducerea pensiilor speciale pentru anumite categorii socio-profesionale, printre care și parlamentarii.

Ministrul muncii Rovana Plumb a declarat, marți, la Palatul Parlamentului, că Guvernul nu susține proiectul privind pensiile speciale, care urmărește să rectifice anumite erori de recalculare a pensiilor mai multor categorii sociale, printre care și parlamentarii, ale căror pensii au fost tăiate cu procente între 20% și 80%.

Punctul de vedere al Guvernului este de a nu susţine introducerea pensiilor speciale pentru tot ceea ce înseamnă parlamentari. Noi considerăm că este absolut necesar să existe un sistem unitar de pensii, un sistem care să nu acorde pentru anumite categorii privilegii. Proiectul de lege care se discută la iniţiativa Parlamentului în Comisia de Muncă nu prevede şi pensiile personalului civil navigant deoarece aceştia fac obiectul proiectului de lege care a fost o dată adoptat de Parlament, a fost trimis spre promulgare şi a fost retrimis spre examinare

Rovana Plumb
ministrul muncii

Demnitarul a precizat că că aviatorii şi grefierii vor primi înapoi banii care li se cuvin.