14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:37

Guvernul nu mai vrea prejudiciul din dosarul “Căprioara”, al baronului Marian Oprișan

spot_img

Președintele Consiliului Județean Vrncea, Marian Oprișan, judecat pentru abuz în serviciu a scăpat de prejudiciul din dosar, urmare a unei adrese a Guvernului, depusă la termenul de judecată de miercuri, prin care Executivul arată că a renunțat la pretențiile civile.

Conform evz.ro, în sala de judecată s-a aflat despre acest document, prin care Guvernul anunța că nu mai este parte vătămată. Anterior, conform jurnaliștilor, tot Guvernul depusese o cerere prin care solicita efectuarea unei alte expertize asupra drumurilor pietruite din județul Vrancea, despre care DNA susține în rechizitoriu că s-au făcut ilegal. Judecătorul care a condus ședința de judecată a dat un alt termen de judecată, pentru ca Guvernul României să spună clar ce variantă rămâne la dosar. Unul dintre avocații din sală a declarat că dacă adresa Guvernului este reală, atunci procesul ar putea râmâne fără obiect.

În iunie 2006, DNA l-a trimis în judecată pe baronul Marian Oprișan pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar și pentru modul cum s-a achiziționat Complexul Turistic ‘Căprioara‘.

În rechizitoriu se arată că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deși banii au fost plătiți de către CJ Vrancea în avans. Potrivit procurorilor DNA, Marian Oprișan a negociat și achiziționat, fără hotărârea necesară a CJ și fără avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic ”Căprioara”, în jurul căruia deținea, împreună cu membrii familiei, opt hectare de teren. Pentru această achiziție, Marian Oprișan ar fi alocat ilegal 17 miliarde lei vechi din fondurile publice ale CJ Vrancea. În plus, acesta ar fi întocmit și înaintat Guvernului o adresă falsă prin care a solicitat și obținut trei miliarde lei vechi din fondul de rezervă al Executivului, dar pretextele invocate în adresă erau false, iar banii ar fi fost utilizați tot pentru achiziția complexului.