35.7 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 17:44

Guvernul ne lasă să facem plajă și pe prosop, nu doar pe șezlong. Ce spune despre țările vecine turistice, Grecia și Bulgaria

spot_img

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, că se va putea face plajă nu doar pe șezlong, ci și pe cearșaf. Șeful Cancelariei a anunțat că ar putea fi eliminată obligația ca persoanele care se întorc în țară, din zone turistice sau din alte țări, să intre în izolare la domiciliu.

Guvernul a decis, in sedinta de joi seara, că românii vor putea merge la plajă fără să fie nevoiți să închirieze șezlonguri. Să fie permis accesul pe plajă și persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu șezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleași reguli ca și cele care fac plajă pe șezlonguri, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, s-ar putea ca românii să nu mai fie nevoiți să intre în izolare, la întoarcerea în țară, din anumite țări. Se pot institui excepții pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolarii la domiciliu. Se deschide posibilitatea ca, în cazurile în care se pot relaxa aceste condiții, pentru unele țări de proveniență, cetățenii care se întorc în România să nu mai fie obligați la măsura izolării la domiciliu, a mai spus Danca. Două dintre aceste țări ar putea fi Grecia sau Bulgaria, ambele având care au un număr mai scăzut de bolnavi COVID și care deja au renunțat la anumite restricții.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat susține că cele două țări se uită cu atenție și ele la ce se întâmplă cu evoluția coronavirusului în România, pentru a ști dacă-și pot menține porțile deschise pentru turiști.

„Suntem într-o situație de siguranță în care ne putem face rezervare acum pentru concediul din luna iulie, dacă alegem țările care sunt mai puțin afectate de pandemie sau România”, a declarat joi seară la Digi24 secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Cel mai probabil, aceste țări sigure pentru România vor fi Bulgaria și Grecia, însă, a avertizat șeful DSU, pentru ca ele să-și mențină ușile deschise pentru noi este nevoie să respectăm în continuare regulile acestei perioade de relaxare pentru a ajunge la o siguranță similară cu a lor.