4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 17:15
No menu items!

Guvernul libanez solicită sprijinul comunităţii internaţionale privind situaţia refugiaţilor sirieni

spot_img

Guvernul libanez solicită sprijinul comunităţii internaţionale privind situaţia refugiaţilor sirieni

Libanul solicită sprijinul ţărilor arabe pentru a uşura sarcina, mai ales financiară, reprezentată de găzduirea a 125.000 de refugiaţi sirieni pe teritoriul său.

Potrivit ONU, circa 125.000 de sirieni s-au refugiat în Liban de la debutul conflictului armat din Siria, în urmă cu 21 de luni.

“Guvernul libanez a decis să ceară Ligii Arabe şi organizaţiilor internaţionale să se reunească de urgenţă pentru a le explica situaţia refugiaţilor (sirieni)”, se precizează într-un comunicat de presă al cabinetului libanez.

Beirutul a solicitat ţărilor donatoare “să furnizeze finanţările promise Libanului şi să lanseze o campanie diplomatică pentru încurajarea statelor arabe şi prietenilor să suporte împreună cu Libanul sarcina în termeni financiari şi logistici”.

Libanul rămâne divizat privind conflictul din Siria, astfel că mai mulţi membri ai executivului de la Beirut au solicitat chiar închiderea graniţei cu Siria, justificând că valul de refugiaţi are un impact negativ asupra economiei libaneze şi vulnerablizează echilibrul politic din Liban. Propunerea a fost însă respinsă de alţi miniştri libanezi.

C.I.