1.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 5:11

Guvernul italian ia în calcul menținerea restricțiilor până la 31 iulie. Cei care le încalcă ar risca amenzi de 4.000 de euro

Consiliul de Miniștri s-a reunit marți la Roma pentru un nou decret prezidențial prin care ar urma să fie standardizate normele impuse, în ultimele zile, prin decrete guvernamentale, relatează publicația “Il Meridiano News”. 

“Se crede că mecanismul de restricții va fi impus până la 31 iulie. Proiectul Consiliului de Miniștri explică faptul că blocarea tuturor activităților suspendate deja – de la școli și muzee până la circulația persoanelor – poate fi extinsă în toată această perioadă (de acum până în iulie ) pe perioade de câte 30 de zile. În plus, prin același decret este introdus un mecanism de amenzi de până la 4.000 euro, mai mare decât cel discutat luni seara (stabilit la 3.000 €). Un alt aspect al decretului ne face să ne gândim la cât va dura perioada de urgență”, scriu jurnaliștii italieni. 

Pentru a combate riscurile pentru sănătate care decurg din răspândirea virusului COVID-19, pe anumite zone ale teritoriului național sau, dacă este necesar, pe ansamblul său (se arată în proiect ) se pot adopta una sau mai multe măsuri dintre cele menționate la alineatul (2). , pentru perioade prestabilite, fiecare dintre ele de maximum treizeci de zile, care pot fi repetate și modificate chiar și de mai multe ori, până la 31 iulie 2020 și cu posibilitatea de a modifica modalitatea de aplicare a lor, în creștere sau scădere, în funcție de tendința epidemiologică a virusului menționat mai sus “.

“Prin urmare, vor avea loc deschideri treptate, când epidemia se va reduce, dar este de așteptat ca situația de urgență, pentru tehnicieni și pentru guvern, să dureze până la sfârșitul lunii iulie” – este concluzia jurnaliștilor de la “Il Meridiano News”.