21.3 C
București
luni, 22 iulie 2024 - 7:31
No menu items!

Guvernul italian a demis Consiliul Local al Reggio Calabria

spot_img

 

reggio calabria

Consiliul orașului Reggio Calabria a fost demis în intregime de către guvernul italian pentru presupuse legături cu mafia, la conducerea orașului rămânând trei comisari până la următoarele alegeri.

Ministrul de interne Annamaria Cancellieri a confirmat că primarul Demetrio Arena, împreună cu 30 de consilieri au fost fost concediaţi, astfel evitându-se „contagiunea mafiei” în Guvernul local.

Măsura a fost luată după ce asupra mai multor consilieri au planat bănuieli că ar fi avut legături cu ‘Ndrangheta, mafia calabreză. Situația prezentă a avut un precedent, în trecut dizolvându-se și alte administraţii locale mai mici, din motive asemănătoare. De asemenea, a fost demarată o anchetă după consilier a fost arestat în 2011 pentru legături cu mafia.

‘Ndrangheta este una dintre cele mai de temut rețele criminale din lume, fiind  de asemenea și printre cele mai bogate din țară, depăşind  Cosa Nostra și mafia siciliană. Traficul de cocaină, spălarea banilor și șantajul constituie principala sursă de venit a organizației.