19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:16
No menu items!

Guvernul își asumă răspunderea pe Ordonanța 114. Prevederile privind salariul minim și impozitele din construcții vor fi păstrate

spot_img

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, luni, la finalul ședinței PNL de la Palatul Parlamentului, că Executivul Orban își va asuma răspunderea pe modificarea OUG 114, cunoscută sub numele de – Ordonanța Lăcomiei.

Premierul a susținut că printre modificări la acestă OUG se numără abrogarea „prevederilor nocive legate de pilonul 2 de pensii”.

A doua solicitare formulată către BEX PNL este legată de modicarea OUG 114, fatidica OUG 114. Din păcate, vedem la nivel parlamentar că dezbaterile nu se duc în direcția bună. Obiectivul nostru e de plafonare a prețului la care producătorii vând energia electrică către consumatorii caznici, eliminare supraimpozitare a domeniul financiar bancar, abrogarea prevederilor nocive legate de pilonul 2 de pensii, aborgare FSDI, care a inventat bani ce sunt doar pe hârtie pentru a se da mita către primarii PSD.

Sunt și alte prevederi pe care vrem să le abrogăm. Dar nu vom afecta prevederile pe construcții, pentru că în acest fel s-ar duce la distrugerea sectorului de construcții. Dacă am reveni la sistemul anterior în construcții, salariu minim și impozite, am trimite mai multe firme din construcții în faliment”, a spus Ludovic Orban la finalul ședinței PNL.

De altfel, PNL a anunțat că își va asuma răspunderea pe două pachete, economic – care conțina Ordonanța 114 și în justiție –  abrogarea recursului în anulare și anularea pensionării anticipate a magistraților.  Surse parlamentare au declarat că liderii PNL au vrut să includă aici și o prevedere pentru desființarea Secției speciale de investigare a magistraților, dar din cauza lipsei avizului CSM, asumarea nu ar fi posibilă.

E. Stan