1.7 C
București
marți, 9 martie 2021 - 11:44

Guvernul ia în calcul să cheme copiii la școală de la 1 octombrie, după alegerile locale

Premierul Ludovic Orban a declarat că au loc discuții privind începerea anului şcolar cu prezenţa fizică în clase de la 1 octombrie, iar până atunci cursurile să fie online. Nu s-au luat decizii clare, astfel că începutul anului școlar, preconizat a fi cel mai dificil de până acum, este din nou bulversat de oficiali.

Părinții dar și cadrele didactice au acuzat autoritățile că mai sunt doar câteva zile până la redeschiderea școlilor și autoritățile sunt din nou nepregătite. 

Întrebat dacă autorităţile analizează posibilitatea ca şcolile să înceapă cursurile cu prezenţa fizică la clase de la 1 octombrie, iar în perioada 14 septembrie – 1 octombrie cursurile să se desfăşoare online, premierul a spus că nu s-a luat o decizie finală, argumentând că amânarea ar putea fi posibilă la sfatul medicilor.

„Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici, epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un weekend, într-o deplasare de concediu şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens. În mod evident se va anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă autorităţile sunt încurcate de alegerile locale în redeschiderea şcolilor, premierul a răspuns că elevii ar putea beneficia de două zile libere, vinerea dinaintea alegerilor și lunea de după alegeri, pentru ca țcolile în care se organizează secții de votare să poată fi aranjate și apoi dezinfectate.