-4.1 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 0:34
No menu items!

Guvernul grec face strategia pentru fonduri europene cu un laureat Nobel

spot_img

Primul ministru Kyriakos Mitsotakis a salutat miercuri succesul guvernului său de a obține în jur de 72 de miliarde de euro de la un fond de recuperare al UE pentru a face față crizei generate de pandemie și pune responsabil pentru trasarea strategiei un laureat Nobel, profesor de la London School of Economics.

„Obiectivele noastre au fost îndeplinite la maximum”, a declarat Mitsotakis Parlamentului în cadrul unei dezbateri privind un proiect de lege fiscal. El a spus că fondurile vor fi cheltuite cu atenție și cu o planificare minuțioasă pe baza propunerilor comisiei conduse de laureatul Nobel Sir Christopher Pissarides.

„Ne confruntăm cu o mare provocare națională”, a spus Mitsotakis.

Crucial nu este să oferim o scutire [temporară], ci să transformăm „Next Generation EU” în „Next Generation Hellas”, a spus el în referință la noul buget comun și la fond.

El a spus că guvernul nu va renunța la presiunea „intereselor atribuite în concurență cu fonduri pentru proiecte cu valoare adăugată scăzută”.

Premierul grec a mai spus că pensionarii vor primi 1,4 miliarde de euro în plăți retroactive. El a spus că plata unică va fi făcută până la sfârșitul anului 2020.

Consiliul de stat, instanța administrativă superioară a Greciei, a decis la începutul acestei luni că unele reduceri de pensii impuse în 2015-2016 nu erau în conformitate cu legea fundamentală.