7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 2:42

Guvernul german, în 2012: Deciziile Curţii Constituţionale trebuie publicate şi puse în practică cu promptitudine

spot_img

Germania este foarte atentă la evoluția situației din România, în urma deciziei CCR de revocare a șefei DNA, dar este cunoscută pentru recomandarea fermă ca deciziile Curții Constituționale să fie puse în practică „cu promptitudine”, scrie Grupul de Investigații Politice pe pagina de Facebook.

Ambasada Germaniei la Bucureşti afirma, săptămâna trecută, că urmăreşte cu mare atenţie evenimentele în urma deciziei CCR privind revocarea din funcţie a şefei DNA, făcând trimitere la poziţia Comisiei Europene pe acest subiect. „Urmărim evenimentele cu mare atenţie. De altfel, şi Comisia Uniunii Europene s-a exprimat deja, în mod oficial, în legătură cu aceasta”, a transmis joi Ambasada, la solicitarea Agerpres.

În 12 iulie 2012, Guvernul Germaniei îi transmitea fostului ambasador al României la Berlin, Lazăr Comănescu, că măsurile Guvernului Victor Ponta de limitare a competenţelor Curţii Constituţionale şi de amânare a publicării deciziilor acesteia pun în pericol grav principiul separării puterilor.

„Din punctul de vedere al Guvernului Germaniei, măsurile luate de guvernarea Ponta în zilele trecute cu privire la limitarea competenţelor Curţii Constituţionale, amânarea publicării deciziilor Curţii Constituţionale pun în pericol grav principiul separării puterilor în stat. Ambasadorului Comănescu i s-au transmis aşteptările Guvernului german ca toate deciziile Curţii Constituţionale să fie publicate şi puse în practică cu promptitudine”, se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al Guvernului de la Berlin cu privire la convocarea ambasadorului român.

Emanuel Stan