17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 21:31
No menu items!

Guvernul francez a adoptat noi măsuri pentru a contribui la protejarea elevilor împotriva bullyingului

spot_img

 Guvernul francez a adoptat noi măsuri pentru elevii care sunt victimele bullyingului. Astfel, un nou ordin emis de ministerul francez al educației permite ca elevul-agresor să fie transferat la o altă școală. Anterior, victima era cea care trebuia să schimbe școala.

Asociațiile care militează împotriva hărțuirii în școli așteaptă de mai mulți ani măsuri mai ferme. Anterior, forțarea unui copil agresat să schimbe școala ar putea fi resimțită ca o dublă pedeapsă: nu doar pentru copil, ci și pentru părinții acestuia.

Această nouă măsură „trimite un semnal puternic către sistemul național de educație și către părinți”, a declarat Wilfrid Issanga, directorul asociației ALCHM, care luptă împotriva bullying-ului și a abuzurilor asupra copiilor.

Hărțuirea în școlile din Franța a devenit o prioritate națională după sinuciderea, în luna mai, a unui elev în vârstă de 13 ani, din Pas-de-Calais, în nordul țării.

„Trebuie să trimitem un semnal puternic părinților bătăușilor, depinde de ei să se ocupe de problemă, deoarece școala nu poate lua locul părinților.”

 

Amalia Capră