14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 3:08
No menu items!

Guvernul elen anunţă un proiect de lege vizând reorganizarea audiovizualului public

spot_img

Guvernul elen anunţă un proiect de lege vizând reorganizarea audiovizualului public

Guvernul grec a anunţat miercuri că a depus un proiect de lege în vederea reorganizării audiovizualului public din Grecia, „radio, internet şi televiziune”, după închiderea, marţi seara, a posturilor publice de radioteleviziune ERT, informează AFP.

„Un proiect de lege privind noile posturi radio, pe internet şi de televiziune din Grecia a fost depus astăzi (miercuri) la secretariatul general al guvernului şi va fi discutat în cursul unei reuniuni în cursul după-amiezii a comisiei pentru proiectele de lege”, potrivit unui comunicat guvernamental.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului de la Atena, televiziunea de stat se închide ”din cauza lipsei de transparenţă şi a cheltuielilor fără măsură”, urmând ca cei 2.600 de angajaţi să fie concediaţi. Împreună cu cele trei canale ale ERT a fost oprită şi emisia altor câtorva posturi, între care BBC şi Deutsche Welle.

Miercuri, începând cu ora locală 06h00, sindicatele jurnaliştilor eleni au declanşat o grevă de 24 de ore în toate mijloacele de informare în masă, în semn de protest faţă de această măsură care a provocat stupoare.

C.I.