11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 20:59

Guvernul din Taiwan a decis să eutanasieze 154 de pisici de rasă. Măsura a provocat indignare în rândul oamenilor

spot_img

O decizie a autorităților din Taiwan de a eutanasia 154 de pisici de rasă descoperite în urma unui operațiuni pentru combaterea contrabandei, a stârnit revoltă în toată țara și acum, poate duce la schimbarea legilor și mărirea sancțiunilor.

Paza de coastă a interceptat în urmă cu câteva zile o navă de pescuit din China, la aproximativ 40 de mile marine de coasta Kaohsiung, sudul Taiwanului.

După screening-ul pentru Covid, ofițerii au urcat la bord și au descoperit 62 de cuști cu pisici de rasă, între care Russian Blue, Ragdoll, Persian American Shorthair și British Shorthair. Se estimează că felinele valorează aproximativ 357.504 de dolari americani.

Au fost debarcate sâmbătă, când a fost Ziua internațională a animalelor fără adăpost.

Oficialii guvernamentali au declarat că au luat decizia de a eutanasia toate pisicile, deoarece originea lor nu este cunoscută și prezintă un risc de biosecuritate, însă măsura drastică a stârnit furie în rândul taiwanezilor, relatează The Guardian.

Taiwanezii sunt mari iubitori de feline și, în general, animale, statul înregistrând una dintre cele mai ridicate rate de deținere a animalelor de companie din lume.

În același timp, Taiwanul are o industrie în plină expansiune cu accesorii și produse de îngrijire a animalelor de companie.