25.3 C
București
marți, 21 mai 2024 - 17:10
No menu items!

Guvernul decontează nota de plată pentru căldură

spot_img

Autorităţile publice vor primi 73 de milioane de lei pentru plata datoriilor către furnizorii de agent termic şi achiziţionarea de combustibil, a anunţat, marţi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii.

El a spus că la rectificarea bugetară care, cel mai probabil, aşa cum a anunţat şi premierul Victor Ponta, va avea loc vineri, este necesară reechilibrarea sumelor bugetelor instituţiilor astfel încât acestea să poată funcţiona – să poată fi finanţate principalele activităţi din agricultură, să poată fi plătite plătească pensiile, ajutoarele sociale, acolo unde este nevoie, majorările de salarii.

Ministrul Administraţiei a precizat că în timpul negocierilor cu ministerul de Finanţe a avut în vedere faptul că trebuie alocate sume pentru ”regenerarea” bugetelor locale astfel încât acestea să-şi poată plăti datoriile şi să finanţeze investiţiile.

La finalul anului trecut, datorii restante al primăriilor faţă de furnizorii de energie termică se ridicau la peste 800 de milioane de lei