Guvernul decontează nota de plată pentru căldură

Autorităţile publice vor primi 73 de milioane de lei pentru plata datoriilor către furnizorii de agent termic şi achiziţionarea de combustibil, a anunţat, marţi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii.

El a spus că la rectificarea bugetară care, cel mai probabil, aşa cum a anunţat şi premierul Victor Ponta, va avea loc vineri, este necesară reechilibrarea sumelor bugetelor instituţiilor astfel încât acestea să poată funcţiona – să poată fi finanţate principalele activităţi din agricultură, să poată fi plătite plătească pensiile, ajutoarele sociale, acolo unde este nevoie, majorările de salarii.

Ministrul Administraţiei a precizat că în timpul negocierilor cu ministerul de Finanţe a avut în vedere faptul că trebuie alocate sume pentru ”regenerarea” bugetelor locale astfel încât acestea să-şi poată plăti datoriile şi să finanţeze investiţiile.

La finalul anului trecut, datorii restante al primăriilor faţă de furnizorii de energie termică se ridicau la peste 800 de milioane de lei

NICIUN COMENTARIU