Guvernul a decis: ajutoare pentru județele din vest afectate de furtună

Guvernul va aproba în ședința de joi, printr-o Hotărâre, alocarea unei sume din Fondul de intervenție, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuni în vestul țării. Anunțul a fos făcut, la începutul ședinței de guvern, de vicepremierul Sevil Shhaideh.

„Într-un efort colectiv cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cu toate prefecturile din județele afectate, vorbim de 10 județe în acest moment, am reușit să realizăm proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de intervenție pentru înlăturarea calamităților naturale. Vorbim de peste 36 de milioane de lei pentru cele 10 județe. Pentru reparații la 16 spitale, 23 de dispensare, 21 de unități școlare – grădinițe, școli, licee, colegii -, posturi de poliție și alte unități de interes public. În această perioadă – marți, miercuri – toate comitetele pentru situații de urgență au lucrat la foc continuu pentru evaluarea tuturor pagubelor. Astăzi, ce prezentăm guvernului spre aprobare este prima etapă, maxima urgență, urmând ca în următoarele săptămâni să venim cu alte obiective de intervenție”, a spus Sevil Shhaideh.

De altfel, premierul Mihai Tudose anunța, zilele trecute, că Guvernul va acorda fonduri pentru acoperirea pagubelor produse de furtuna care a afectat duminică vestul țării.

NICIUN COMENTARIU