9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 12:22

Guvernul Cîțu a numărat exact 4.075 de participați la cele 24 de proteste din toată țara

Jandarmeria a numărat cu exactitate participanții la cele 24 de proteste din acest weekend, din toată țara – 4.075 de oameni. Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că în ultimele 3 zile, MAI a avut, în medie, 103.000 de persoane verificate, 6.700 de operatori economici verificați, din care 77 sancționați.

Ministrul Lucian Bode a făcut un apel la persoanele care participă la proteste să respecte normele de protecție sanitară, pentru că nu le interzice nimeni să protesteze democratic.

“Fac un apel către toți cei care doresc și simt nevoia să participe la astfel de manifestări, respectați normele de protecție sanitară! Este dreptul vostru să protestați, dar nu puteți pune în pericol sănătatea celor din jur. Peste câteva ore vor fi, în societate, o mie de persoane care pot infecta oameni nevinovați, care respectă măsurile pandemiei”, a adăugat ministrul de Interne.

„În seara zilei de 28 martie, până târziu, din datele pe care noi le avem la acest moment, au fost 24 de proteste în 24 de locații, cu 4.075 de participanți. Deci 4.075 de români au participat la aceste proteste în a doua parte a zilei de ieri și în noaptea de duminică spre luni”, a mai declarat Lucian Bode.

Sute de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării, față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei.