15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:58
No menu items!

Guvernul Ciolacu a fost învestit în Parlament

spot_img

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a primit votul de învestitură în Parlament și este noul prim-ministru al României. Ciolacu și echipa de miniștri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni, în cursul acestei zile, iar apoi vor organiza prima ședință de Guvern.

Conform numărătorii paralele, Guvernul Ciolacu a trecut de votul Parlamentului cu 290 de voturi „pentru” și 95 de voturi „împotrivă”.

Votul a fost secret, cu bile. Pentru ca Guvernul să fie învestit era nevoie de votul favorabil a cel puţin 233 parlamentari.

„Mulțumesc colegilor care m-au votat, i-am convins astăzi. Le mulțumesc și celor care nu m-au votat. O să încerc să mă ridic la nivelul așteptărilor românilor. Sper să îndeplinim împreună cât mai multe reforme și promisiunile sociale pe care le-am făcut de la această tribună”, a transmis Ciolacu după anunțarea rezultatului votului.

Cabinetul propus de Marcel Ciolacu

Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu

Ministerul Fondurilor Europene – Adrian Câciu

Ministerul Agriculturii – Florin Barbu

Ministerul Economiei şi Turismului – Radu Oprea

Ministerul Apărării – Angel Tîlvăr

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse- Gabriela Firea

Ministerul Digitalizării – Bogdan Ivan

Ministerul Muncii – Marius Budăi

Ministerul Sănătăţii – Alexandru Rafila

Ministerul Energiei – Sebastian Burduja

Ministerul Justiţiei – Alina Gorghiu

Ministerul Educaţiei – Ligia Deca

Ministerul de Externe – Luminiţa Odobescu

Ministerul de Finanţe – Marcel Boloş

Ministerul de Interne şi vicepremier – Cătălin Predoiu

Ministerul Mediului – Mircea Fechet

Ministerul Dezvoltării – Adrian Veştea

Ministerul Culturii – Raluca Turcan

Parlamentul s-a reunit joi în şedinţă comună pentru a vota Guvernul propus de Marcel Ciolacu, după ce miercuri audierile candidaților pentru a ocupa funcțiile de miniștri în cabinetul condus liderul PSD s-au desfășurat pe repede înainte.

Ședința de învestire a Guvernului Ciolacu de la Parlament, condusă în premieră de Nicolae Ciucă, proaspăt președinte al Senatului, a debutat cu spectacolul oferit de Diana Șoșoacă, senatoarea declarându-i lui Ciucă că deja îi place de el.

De asemenea, Kelemen Hunor le-a bătut obrazul lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, pentru că nu și-au mai respectat cuvântul dat UDMR, de a face parte din coaliția de guvernare. Liderul UDMR l-a criticat aspru pe Ciolacu, acuzându-l că PSD a luat copy-paste fostul program de guvernare al coaliției și promite lucruri deja îndeplinite. 

 

                                                                                                                 Adina Silav