11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 21:28

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru achiziţia rachetelor Himars şi o hotărâre pentru a construi 4 corvete în România

spot_img

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, proiectul de lege pentru achiziţia rachetelor HIMARS şi o hotărâre pentru încheierea unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România

În ceea ce priveşte hotărârea pentru aprobarea circumstanţelor şi procedurii aferente programului de înzestrare “corvetă multifuncţională”, purtătorul de cuvânt Nelu Barbu a precizat că sunt stabilite procedurile în vederea atribuirii unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România.

Unul dintre criteriile de calaficare pentru agenţii economici este angajamentul privind efectuarea operaţiunilor compensatorii aferente acordurilor subsecvente acordului cadru, pe mai multe domenii.

“Prin acest program asigurăm întoarcerea în industria de apărare a unor resurse foarte importante”, a spus Barbu. Prima covertă ar urma să fie construită şi dotată în maximum 3 ani de la semnarea primului contract subsecvent.

T.S.