0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 3:41
No menu items!

Guvernul anunță că a rezolvat problema gazelor și a energiei electrice

spot_img

Guvernul a anunțat, marți, că furnizarea energiei electrice este asigurată în sezonul de iarnă atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori, iar în privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, reprezentanţi ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz şi ai Ministerului Mediului.

”Discuţiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva  evoluţiilor sectorului energetic în România. Din analiză, a rezultat că furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori”, precizează Guvernul.

În privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate.

                                                                                                                 Adina Silav