Guvernul alocă 100 de milioane de lei Primăriei Capitalei pentru plata gazelor

Sorin Oprescu a fost invitat miercuri la Guvern pentru o discuție pe această temă cu Victor Ponta

RADET

Guvernul va acorda 100 milioane lei Primăriei Capitalei, sumă care va fi transferată ELCEN pentru furnizarea gazelor necesare RADET la distribuirea apei calde şi a energiei termice către populaţie, într-o şedinţă la care va fi prezent şi primarul general, Sorin Oprescu.

Având în vedere faptul că ieri (marți – n.r.), în sfârşit, după presiunile primarului general, ale mass-media şi ale cetăţenilor din Bucureşti, consilierii generali de la PNL-PDL au fost de acord să aprobe fuziunea ELCEN-RADET, azi (miercuri – n.r.) o să mă văd cu primarul general şi să rezolvăm problema cu încălzirea, pentru că era blocată de consilierii din opoziţie – cred că şi-au dat seama că fac aceeaşi greşeală pe care am făcut-o noi în 2004 când îl blocam pe primarul Traian Băsescu – şi în sfârşit ieri au votat. Mă bucur foarte tare şi asta înseamnă că azi putem să rezolvăm problema cu apa caldă pentru Bucureşti.Va fi şi o finanţare pentru perioada care durează până la finalizarea transformării în societate comercială şi fuziunea cu RADET, în aşa fel încât să se rezolve toate problema datoriilor istorice.

Victor Ponta
premier

Victor Ponta a precizat că l-a invitat la Guvern pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru o discuţie înaintea şedinţei Executivului şi că acesta va putea participa şi la şedinţă, dacă îi face plăcere. Premierul a arătat că problema apei calde din Capitală a fost creată de bătălia politică din Consiliul General al Muncipiului Bucureşti.

Noi, Guvernul, îl ajutăm (pe primar – n.r.) cu toată inima, pentru că este vorba de două milioane şi ceva de oameni care erau victimele unui război politic pe care l-au mai avut şi în 2004 şi nu trebuiau să-l aibă şi în 2014.

Victor Ponta
premier

NICIUN COMENTARIU