9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 3:12

Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu alte 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, şi a stabilit măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Guvernul a stabilind ca elemente de noutate, printre altele, anumite relaxări în privinţa circulaţiei de noapte în contextul Paştelui Ortodox şi a sărbătorilor dedicate Ramazanului.

Astfel, într-una din anexele la hotărârea Executivului se prevede ridicarea carantinei de noapte în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 5.00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase din noaptea de Înviere a Paştelui Ortodox.

În zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00 – 20.00.

Totodată, musulmanii au permisiunea de a se deplasa în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai – 9 mai, în intervalul orar 20.00 – 5.00, pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Tot ca element de noutate, s-a stabilit limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din staţiunile de pe litoral la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora. Este vorba despre zona Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia şi Mamaia-Sat, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.