20.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 5:38
No menu items!

Guvernul a numit șef peste domeniile de internet un fost consilier la DGIPI, acuzat de plagierea tezei de doctorat

spot_img

Secretarul general al Guvernului a numit un personaj controversat în funcția de director la ICI, instituţie care gestionează domeniile de internet.

Victor Vevera, fost ofițer al DGIPI, este acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat “‘Intelligence-ul și documentarea deciziei politice” coordonată de Cristian Troncotă. Constatarea a fost făcută chiar de instituţia care i-a acordat titlul: Academia Naţională de Informaţii.

Într-un document trimis Hotnews.ro, ICI argumentează că decizia privind plagierea tezei de doctorat de către lui Victor Vevera se află pe rolul instanței.

Şi soţia sa Floriana Vevera şi-a plagiat lucrarea, scria Emilia Şercan. Bineînţeles, că teza ei era pe felie cu a soţului: “Securitatea energetică – componentă principală a securităţii naţionale.” Cacofonia a trecut de întreaga comisie de profesori ai securităţii naţionale.

Soţii Vevera au avut, între 2008-2012, anii de glorie. Adrian Victor Vevera a lăsat serviciul de informații al Ministerului de Interne, mai cunoscut sub denumirea de „Doi și-un sfert,” pentru a deveni consilier personal al premierului Emil Boc, consilier personal al ministrului Telecomunicațiilor Valerian Vreme, iar apoi a fost numit director general al Transelectrica.

În perioada în care PDL s-a aflat la guvernare, Florina Vevera a fost consilier personal al Elenei Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale.