1.9 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 0:36
No menu items!

Guvernul a aprobat discret “Insula lui Dragnea” UPDATE

spot_img

Liviu Dragnea_SZ

  • UPDATE

Liviu Dragnea a declarat, luni, că pe insula din Teleorman transferată de Guvern către Consiliul Judeţean, nu fac plajă, acum, decât şopârlele. El a arătat că zona are un potenţial turistic dacă CJ va avea “maturitatea şi inteligenţa” de a face un proiect finanţat prin fonduri europene.

Acolo poate fi un proiect pentru turism, dacă cei de la Consiliul Judeţean vor avea inteligenţa necesară şi maturitatea necesară ca să facă un proiect care să se califice pentru a fi aprobat. Acolo poate deveni o zonă frumoasă, este un potenţial.

Liviu Dragnea

vicepremier, fost președinte al CJ Teleorman

Întrebat dacă în zonă există plajă, Dragnea a spus acel teren e unul plin de bolovani, de pietroaie, de bălării, de şanţuri şi de cratere, întrucât acolo a fost organizare de şantier mai demult, iar zona nu produce nimic.

Acolo nu există nicio palajă, din câte ştiu eu. Cel puţin dacă anul ăsta nu o fi amenajat primarul vreo plajă, eu nu ştiu acolo să fie vreo plajă şi în afară de şopârle eu nu am văzut alte fiinţe care să facă plajă pe nişte blocuri mari de beton sau să se agaţe de nişte fiare acolo.

Liviu Dragnea

vicepremier, fost președinte al CJ Teleorman

Liviu Dragnea a precizat că terenul are potenţial turistic, întrucât se află pe malul Dunării, dacă se vor amenaja şi nişte drumuri de acces. “Asta cu plajele – am văzut şi eu articolul – cu amante, cu soţii, nu ştiu, aia e în mintea fiecăruia”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă firma TelDrum va lucra la amenajrea insulei, Dragnea a răspuns: “Nu am de unde să ştiu. Vorbiţi cu cineva de la horoscop sau cu cineva care ghiceşte viitorul”.

El a mai spus că CJ Telorman a făcut o solictare “corectă” după părerea sa de a primi în domeniul public al judeţului acel teren.

De ce nu s-ar face? Cel puţin în acest an au fost zeci, dacă nu sute de transferuri din domeniul public al statului în domeniul public al comunităţilor locale sau judeţene în principal, pentru a se dezvolta proiecte de dezvoltare. Acuma, pentru că eu sunt din Teleorman, trebuie să fie pedepsiţi cetăţenii de acolo? Nu mi se pare corect.

Liviu Dragnea

vicepremier, fost președinte al CJ Teleorman

Guvernul a trecut discret, săptămâna trecută, o insulă şi un braţ de pe Dunăre la Consiliul Judeţean Teleorman, potrivit antena3.ro. Motivul  ar fi că autorităţile din Teleorman sunt preocupate de dezvoltarea zonei.

Prin urmare, ar putea fi construite, în comuna Seaca din Teleorman, un complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni și o tabără cu plajă. Totul ar costa aproape un milion de euro.

Primarul comunei susţine că deşi plaja există, ea nu este amenajată. De asemenea, nu sunt construite căsuţe. Acest transfer guvernamental de 300 de hectare ar fi în avantajul firmei TelDrum controlate de vechi colaboratori ai lui Liviu Dragnea, care a luat în concesiune Braţul Pavel pentru pescuit.

Deocamdată, depinde însă de banii europeni, pentru că în acest moment este doar “o fişă de proiect” pentru 2014-2020.