7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:17
No menu items!

Guvernul a amânat din nou adoptarea noului Cod Rutier, pentru clarificări tehnice UPDATE

spot_img

politia-rutiera  FOTO: jurnalul.ro

  • UPDATE

Proiectul Ordonanţei de urgenţă privind unele modificări ale Codului Rutier va fi reprogramat pentru prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare, a precizat Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă remis miercuri seară.

“Decizia de amânare a adoptării Ordonanței de urgență privind unele modificări ale Codului Rutier a fost luată pe considerente tehnice, care țin de modalitatea concretă de operaționalizare cu precizie a sistemului de evidențiere a plății amenzilor, survenite între Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Finanțelor”, se mai precizează în comunicatul MAI.

Guvernul a amânat din nou adoptarea noului Cod Rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic în care să fie vărsate toate sumele încasate din amenzile percepute pentru contravenţii şi infracţiuni.

Modificările aduse Codului Rutier au fost discutate şi săptămâna trecută în Guvern, fără să fie aprobate.

Potrivit ultimei variante a proiectului de ordonanță prin care ar urma să fie modificat Codul Rutier, sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării şi care va fi verificat de către Poliţie. Permisul de conducere ar urma să fie suspendat dacă șoferul nu achită amenda în 30 zile.

Lucian Mera