15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:17
No menu items!

Guvern: Premierul a achitat două amenzi, pentru fumat și nepurtarea măștii de protecție. Nimic despre ceilalți miniștri

spot_img

Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat, sâmbătă, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

În fotografia făcută în biroul premierului din Palatul Victoria, cu Ludovic Orban şi mai mulţi miniștri care nu poartă măşti de protecție şi fumează și consumă alcool în interior, cel puțin încă un ministru, Bogdan Aurescu, fumează trabuc. Niciunul dintre participanții la petrecere nu poartă mască de protecție, măștile fiind lăsate pe masa cu băuturile și mâncarea.

“Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate, trebuie aplicate sancţiunile stabilite de lege, fără a face distincţie”, se mai arată în comunicatul de sâmbătă al Guvernului. 

În fotografia din biroul premierului, făcutîă pe 25 mai, de ziua lui, apar Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul transporturilor, Lucian Bode, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, care nu poartă măști. Premierul fumează o țigară, iar ministrul de Externe fumează trabuc.

Demnitarii au încalcat mai multe reguli: au fumat în spaţiu închis, au consumat alcool în instituţii publice, nu au respectat distanţarea socială şi nici nu au purtat mască de protecție.

Întrebat de presă imediat după publicarea fotografiei pe rețelele de socializare, Ludovic Orban a admis că a greșit și că va plăti o eventuală amendă.