3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 19:13
No menu items!

Guvern: Elevii vor fi testați de 2 ori pe săptămână, luni şi joi sau marţi şi vineri, în funcţie de disponibilitatea testelor

spot_img

Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate, a precizat, duminică seară, Guvernul. Reprezentanții Executivului au adăugat că testarea se va face de 2 ori pe săptămână, luni şi joi sau marţi şi vineri, în funcţie de disponibilitatea testelor. În săptămâna care începe, elevii vor fi testaţi marţi şi vineri.

Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate. Având în vedere că cea mai recentă tranşă din lotul de teste achiziţionate a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul acestei zile şi în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marţi şi vineri în loc de zilele de luni şi joi“, au anunțat oficialii Guvernului.
 
Conducerea Ministerului Educaţiei este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a găsi soluţii rapide şi eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preşcolarilor, elevilor şi personalului din invatamant. Această testare se va face de 2 ori pe săptămână, luni şi joi sau marţi şi vineri, în funcţie de disponibilitatea testelor, se mai arată în comunicatul Executivului. 
 
De asemenea, Ministerul Sănătăţii este pregătit să acorde sprijin tehnic în privinţa procesului de testare a elevilor şi cadrelor didactice.
 
 
Conform reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, având în vedere traseul acestora, ISJ-unitate şcolară-diriginţi/învăţători-beneficiari, este foarte puţin probabilă testarea în cursul zilei de luni.
 
Raluca Dan