12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:18
No menu items!

Guccifer, cel mai căutat hacker din lume, care i-a spart e-mailul șefului SRI, a fost prins

spot_img

Guccifer_Leher Lazar_SZ

Celebrul hacker Guccifer, care i-a spart contul de e-mail șefului SRI, George Maior, a fost identificat. Este același care, sub pseudonimul Micul Fum, a spart conturile de e-mail ale mai multor vedete autohtone. Marcel Lazăr Lehel a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii DIICOT l-au prins din nou. Miercuri dimineață, polițiștii și jandarmii au descins la casa hackerului din Arad. Acum, la viitoarea condamnare se vor adăuga și cei trei ani.

GucciferAncheta DIICOT a avut la bază informațiile furnizate de structurile specializate din SUA, respectiv US Secret Service. De altfel, hackerul este cel care a spart contul de e-mail al fostului secretar de stat american Colin Powell, unde a descoperit discuții intime ale acestuia cu europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Conform site-ului thesmokinggun.com, lista „victimelor”  lui Guccifer cuprinde, pe lângă Colin Powell și George Maior, unii membri ai familiilor Bush și Rockefeller, dar și ale unor oficiali ai Administrației Obama.

Pe listă se află persoane din industria de entertainment, oameni de afaceri, academicieni, diplomaţi, oficiali militari şi guvernamentali, precum şi jurnalişti – actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene.

Mihaela Chiper