1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 6:46
No menu items!

Grupul senatorilor ALDE – Pro România se va numi “Democrația”

spot_img

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că în urma afilierii la grupul ALDE a senatorilor Pro România Adrian Ţuţuianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin, urmează ca grupul să fie unul parlamentar mixt, care să poarte denumirea „Democraţia”.

„Ca urmare a anunţului făcut de colegii senatori Țuţuianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin, vă aduc la cunoştinţă că grupul are un număr de 14 senatori. Va trebui ca după alegerea preşedintelui Senatului să reconfigurăm componenţa Biroului permanent. Am decis să reconfigurăm grupul ca grup parlamentar mixt cu denumirea Democraţia”, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul de luni al Senatului.

Adrian Ţuţuianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin au anunţat, luni în plen, că vor activa ca independenţi afiliaţi grupului ALDE. Anterior anunţului, Adrian Ţuţuianu declarase că iniţial convenise cu PMP, care nu mai are grup la Senat, să formeze grupul „Unirea”, însă PMP s-a răzgândit.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, plenul de luni luând act de vacantarea funcţiei. Senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca preia atribuţile de preşedinte al Senatului, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcţiei.

Votul asupra noului preşedinte al forului legislativ nu a fost dat în plenul de luni. Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului. 

E.Stan