27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:31
No menu items!

Grupul LafargeHolcim s-a lansat oficial pe piață, în urma fuziunii din 2014

spot_img

holcim

Noul grup LafargeHolcim Ltd. s-a lansat oficial miercuri pe piața mondială a materialelor de construcții, în urma fuziunii dintre giganții Lafarge și Holcim, proces început în 2014.

Noua companie a debutat pe bursele din Elveția și Franța, cotațiile indicând o capitalizare totală de 43,2 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Eric Olsen, CEO LafargeHolcim, a declarat că Grupul a demarat un proces de transformare strategică, constând în valorificarea atuurilor celor două companii, Lafarge şi Holcim. În cadrul primei etape de integrare, Grupul se va concentra pe cinci direcții de acțiune:

•        Sinergii – economii de 1,4 mld. € în trei ani;

•        Alocarea capitalului: o abordare riguroasă în ceea ce privește alocarea capitalului şi reducerea cheltuielilor de capital;

•        Transformare comercială: diferențierea prin produse şi soluții inovatoare;

•        Integrare: crearea unui nou grup şi a unei noi culture;

•        Sănătate şi securitate.

Potrivit unui comunicat de presă, rezultatele financiare ale Holcim şi Lafarge din primul semestru urmează să fie prezentate la finalul lunii iulie. Primele rezultate combinate provizorii ale noului Grup vor fi prezentate după primele 9 luni din 2015.

În România, grupul deține fabricile de ciment ale Holcim, de la Câmpulung şi Aleşd. Din rațiuni de concurență, Grupul a fost nevoit să vândă activele Lafarge, către compania irlandeză CRH.