31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 21:31
No menu items!

Gruparea Statul Islamic amenință încă o țară majoritar musulmană

spot_img

Prim-ministrul Malaeziei, Najib Razak a declarat că Statul Islamic reprezintă o amenințare „foarte reală” pentru țara sa, la câteva ore după difuzarea unei înregistrări video în care celula regională a grupării jihadiste amenință că va lansa atacuri asupra acestei țări cu populație majoritar musulmană pentru arestarea susținătorilor săi, relatează presa străină.

Poliția a afirmat că înregistrarea video, în care se crede că apar membri ai grupului militant Katibah Nusantara vorbind în numele SI, este importantă deoarece este prima realizată de Statul Islamic în Malaezia.

‘Această amenințare este foarte reală și guvernul meu o ia foarte în serios’, a declarat Najib în cadrul unei conferințe privind extremismul. ‘Acesta este o provocare cu care se confruntă întreaga lume. Suntem departe de a fi imuni la acest pericol în Malaezia’, a mai spus el.

Poliția a anunțat duminică că a arestat șapte membri ai unei celule SI care plănuiau să comită atacuri în întreaga țară. Presupușii militanți aveau asupra lor gloanțe, cărți despre jihad, steaguri ale SI și înregistrări video de propagandă.

În urmă cu zece zile, autoritățile malaeziene au arestat un militant suspectat că ar fi planificat un atac sinucigaș în Kuala Lumpur.

Înregistrarea video apărută on-line avertizează Malaezia în legătură cu represiunea asupra susținătorilor SI.

Ayob Khan Mydin Pitchay, directorul unității poliției de combatere a terorismului, a declarat că înregistrarea video sugerează faptul că militanții SI din țară devin din ce în ce mai organizați.