4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:53
No menu items!

Grupare specializată în traficul de persoane, destructurată

spot_img

Patru persoane din municipiul Râmnicu Sărat sunt cercetate de poliţiştii SCCO şi procurorii DIICOT Buzău pentru racolarea mai multor tinere, pe care le-au transportat în țări precum  Germania, Italia şi Turcia şi le-au forţat să se prostitueze.

În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti la locuinţele suspecţilor, au fost indisponibilizate două imobile, un autoturism de lux, 1,3 kg aur şi 350.000 de lei.

Membrii grupării, doi bărbaţi de 36, respectiv 25 de ani şi două femei în vârstă de 39 şi 33 de ani, toţi din Râmnicu Sărat, cunoscuţi cu preocupări în domeniul traficului de persoane sunt suspectaţi că, în perioada 2011 – 2012, au racolat cinci tinere, pe care le-au transportat în Germania, Italia şi Turcia, unde le-au determinat să practice prostituţia, banii astfel obţinuţi fiind însuşiţi de către suspecţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul şef Florina Crucianu, una dintre tinere, în vârstă de 18 ani, a fost racolată prin promisiunea obţinerii unui loc de muncă de baby-sitter, însă odată ajunsă în Turcia, suspecţii au obligat-o prin ameninţări şi acte de violenţă să se prostitueze, iar celorlalte tinere li s-a explicat adevărata situaţie, însă li s-a promis că vor obţine câştiguri importante, promisiune ce nu s-a materializat, banii fiind împărţiţi doar între suspecţi.

La data de 15 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, ocazie cu care au fost identificate mai multe mijloace de probă. Totodată, au fost indisponibilizate două imobile, un autoturism de lux, 1,3 kg aur şi suma de 350.000 de lei.

Unul dintre suspecţi, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut de procurorii D.I.I.C.O.T. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, iniţiere sau aderare la un grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani, faţă de ceilalţi membri dispunându-se măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.