10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:40
No menu items!

Grupare specializată în trafic de droguri din Bucureşti, destructurată de DIICOT

spot_img

Procuroii DIICOT şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti au efectuat, joi, şapte percheziţii domiciliare, din care şase în Capitală şi una pe raza judeţului Giurgiu

canabis

O grupare specializată în trafic droguri de risc şi de mare risc, respectiv canabis şi ecstasy, care opera în Capitală, dar şi în Ilfov şi Giurgiu, a fost destructurată de procurorii DIICOT, şapte persoane fiind reţinute.

Joi şi vineri, procurorii DIICOT Bucureşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de şapte persoane: Chelaru Adrian (25 de ani), Burducea Silviu Anton (24 de ani), Soare Octavian (24 de ani), Popa Valentin (36 de ani), Păun Gabriel Răzvan (24 de ani), Tănase Cristian Robert (23 de ani) şi Niculae Andrei (23 de ani), care sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, prevăzută de articolul 2 alineatele 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea articolului 35, alineatul 1, din Codul Penal.

Cei şapte tineri vor fi prezentaţi vineri Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Din probele adunate de anchetatori, rezultă că, în repetate rânduri, în perioada martie 2014 – septembrie 2014, inculpaţii au vândut canabis şi comprimate ecstasy mai multor persoane, cu precădere pe raza municipiului Bucureşti, dar şi a judeţelor Ilfov şi Giurgiu.

Inculpaţii vindeau doza de un gram de canabis cu 60 de lei iar pentru o pastilă de ecstasy încasau sume cuprinse între 60 şi 80 de lei.

Procuroii DIICOT şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti au efectuat, joi, şapte percheziţii domiciliare, din care şase în Capitală şi una pe raza judeţului Giurgiu. La această din urmă adresă, a fost depistată o plantaţie outdoor de canabis, pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi.

Au fost confiscate 60 de plante mature de canabis (de aproximativ doi metri), cântărind aproximativ 246 de kilograme, precum şi cantitatea de aproximativ 80 de grame canabis uscat, trei cântare electronice şi trei mărunţitoare mecanice folosite la cântărirea şi, respectiv, porţionarea canabisului.

D.M.