3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:43
No menu items!

Grupare de traficanţi de persoane, destructurată după 18 percheziţii făcute în România şi Franţa

spot_img

Grupare de traficanţi de persoane, destructurată
foto: newsbv.ro

O grupare de traficanţi de persoane din Satu Mare, care exploata sexual tinere pe teritoriul Franţei, a fost destructurată, marţi, de poliţişti şi procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), la capătul a 18 percheziţii organizate, simultan, în cele două ţări.

“În urma a 18 percheziții efectuate simultan pe teritoriul Franței şi al României, a fost destructurată o grupare specializată în trafic de persoane şi proxenetism ce acționa pe relația România-Franța”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.

Pentru anihilarea grupării, poliţiştii români au colaborat cu Jandarmeria Naţională Franceză, Secţia Cercetări din Montpellier, judecătorul de instrucție din Narbonne (Franța), la acțiune participând doi ofițeri francezi şi ofiţerul de afaceri interne francez acreditat la Bucureşti.

De asemenea, la activități au participat polițiști criminaliști şi luptătorii de la Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Satu Mare.
În urma anchetei derulate pe teritoriul Franței, autoritățile judiciare din această țară au identificat cinci suspecți români, cu vârste cuprinse între 28 şi 53 de ani.

În acelaşi timp, în judeţul Satu Mare, au fost făcute cinci percheziţii şi au fost puse în executare patru mandate de aducere.

R.D.