9.3 C
București
vineri, 29 octombrie 2021 - 0:02

Grupările mafiote spală 140 mld. $ anual prin pariuri sportive. Care sunt sporturile preferate

spot_img

Jumătate din pariurile ilegale se fac în Asia

pariuri

Infractorii se folosesc de pariurile sportive pentru a spăla 140 de miliarde de dolari pe an, ceea ce arată un deficit de reglementare care permite aranjarea rezultatelor, potrivit unui raport al organizației International Centre for Sport Security (ICSS) și al Universității Sorbona din Paris.

Fotbalul și cricketul sunt cele mai amenințate sporturi de către mafiile care vor să controleze piața de pariuri. De asemenea, sunt afectate tenisul, baschetul, sporturile cu motor și badmintonul. Raportul se bazează pe o cercetare de doi ani.

”Evoluția rapidă a pieței pariurilor sportive a făcut loc și unui risc crescut de infiltrare a crimei organizate și a practicii de spălare a banilor”, a afirmat Chris Eaton, reprezentant al ICSS, citat de Reuters.

Raportul mai arată că 80% din pariurile sportive la nivel mondial se fac pe piețe ilegale, ceea ce le plasează dincolo de reglementări sau de posibilitatea investigării.

De asemenea, 53% dintre pariurile ilegale se fac în Asia, iar 49% dintre cele legale se fac în Europa. Noile tehnologii și televizările live au transformat radical piața în ultimii ani, permițând o gamă mai largă de pariuri, în timp real.

V.B.