15.2 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 20:44

Grupările armate proruse din Ucraina au ordin „să tragă pentru a ucide”. Transnistria cere din nou alipirea la Rusia – UPDATE

spot_img

 sua sprijin militar ucraina

UPDATE – NATO: Mobilizare de proporții în zona României. Apărarea maritimă, terestră și aeriană, consolidată

NATO consolidează apărarea aeriană, maritimă şi terestră în ţările din Europa de Est, a anunţat miercuri Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

“Vom avea mai multe avioane în spaţiul aerian, mai multe nave pe mare, iar pregătirea forţelor terestre va fi consolidată”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen la finalul unei reuniuni a ambasadorilor celor de 28 de state membre, la Bruxelles.

UPDATE – Minstrul ucrainean al Apărării,  în vizită în estul țării

Ministrul ucrainean al Apărării Mihailo Koval efectua miercuri o vizită în estul ţării, o regiune afectată de mai multe zile de o insurecţie armată prorusă, a anunţat vicepremierul ucrainean Vitali Iarema, relatează AFP.

“Ministrul Apărării s-a deplasat în estul (Ucrainei) şi va prezenta un raport asupra a ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat Iarema, citat de agenţia Interfax-Ukraine.

UPDATE – Insurgenți proruși au capturat blindate ucrainene la Slaviansk

Cel puțin trei transportoare blindate ale armatei ucrainene au fost capturate de milițiile proruse din localitatea Slaviansk, relatează agențiile Reuters și AFP.

Incidentul s-a produs pe autostrada din apropierea oraşului Krasnîi Luci, unde doi militari au fost “capturaţi şi duşi într-o direcţie necunoscută de extremişti”. Aceştia se opriseră după ce maşina lor de serviciu a făcut pană, a precizat ministerul într-un comunicat.

Un soldat ucrainean din echipajului unuia dintre blindate a declarat unui reporter al agenției Reuters că face parte din Divizia a 25-a de parașutiști de la Dnepropetrovsk, el motivând decizia de a trece de partea separatiștilor proruși prin faptul că unitatea sa nu poate trage „împotriva propriului popor”.

UPDATE – Transnistria cere din nou alipirea la Rusia

UPDATE – Doi militari ucraineni au fost capturați, susține Kievul

Doi militari ucraineni au fost capturaţi de persoane necunoscute înarmate în estul Ucrainei, au anunţat miercuri autorităţile de la Kiev, relatează AFP.

 

Grupările armate proruse din estul Ucrainei au ordin „să tragă pentru a ucide” asupra militarilor ucraineni, au anunțat miercuri Serviciile speciale ucrainene (SBU), relatează AFP.

„Convorbirile interceptate între sabotorii ruși dovedesc faptul că acțiunile de sabotare din estul Ucrainei sunt dirijate de ofițeri ai serviciilor de informații militare ruse care dau ordine cinice de ‘a trage pentru a ucide’ în direcția militarilor ucraineni”, se arată într-un comunicat al SBU.

C.A.