27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 18:33
No menu items!

Gruia Stoica, Grampet: ”Probabil o să devenim unul dintre cei mai mari angajatori din sud-estul Europei”

spot_img

Gruia Stoica, Grampet: ”Probabil o să devenim unul dintre cei mai mari angajatori din sud-estul Europei”

Gruia Stoica, proprietarul grupului Grampet, a afirmat marți că intenționează să își extindă afacerile la nivel național și regional, astfel că ar putea ajunge la 30.000 de angajați.

Compania Grup Feroviar Român (GFR) care face parte din Grupul Grampet, participă la procesele de privatizare ale operatorilor de transport feroviar de marfă din România, Bulgaria și Croația. Grampet are acum 9.000 de angajați, CFR Marfă – 10.800, iar operatorii din Bulgaria și Croația – câte 5.000. ”Probabil o să devenim unul dintre cei mai mari angajatori din sud-estul Europei”, a afirmat Stoica, la un eveniment organizat în București de Forbes România.

GFR a ajuns în ultima etapă de privatizare a CFR Marfă, miercuri urmând a fi depuse ofertele financiare. ”Participăm pentru că ni se pare că este datoria noastră și interesul nostru ca ea (CFR Marfă – n.r.) să ajungă o companie responsabilă, solidă financiar, pe cât posibil autohtonă, capabilă să investească în dezvoltarea ei, în acele locuri de muncă și să-și asume responsabiliatea care îi revine la nivel de securitate națională din operarea de infrastructură critică, să aibă o relație corectă cu statul, care să o folosească pentru a aduce România la nivelul următor – acela de hub regional și punte comercială între Asia și Europa”, a declarat Stoica. Acesta a mai precizat că negociază în prezent achiziția unei fabrici din Delaware, SUA.

”Să nu mai avem ambiții mici. Trebuie să avem ambiția de a construi companii, bunuri, parteneriate, relații politice pe măsura resurselor pe care România le are, cu prestigiu internațional, care să facă din această țară un loc de trăit mai bun pentru noi toți”, a mai spus Stoica.

Din punctul de vedere al situației financiare, Grampet are venituri anuale de aproximativ 400 milioane euro, iar datorii la bănci și la firme de leasing de 60 milioane de euro.

Vlad Bârleanu

foto: agerpres.ro